Osim ponude sportske i modne odjeće, drogerijskih i tehničkih roba, velikog Pet i Vrtnog centra, ponudu će činiti i sve za gradnju, opremanje i uređenje doma.

Retail park nalazit će se na putnom pravcu koji direktno vodi od graničnog prelaza sa EU. Izgradnja Retail parka kompanije Centrum će otpočeti ove godine a u funkciji će biti u drugoj polovini 2021. godine.

Pored poznatih svjetskih brendova koji dolaze u Bosansku Gradišku, u žiži interesovanja je i dodatni sadržaj koji će Centrum retail park omogućiti.

U okviru kompleksa nalazit će se igraonica i multifunkcionalni prostor predviđen za animiranje najmlađih, gdje je planirano organizovanje rekreacijskih, edukativnih i kulturnih manifestacija za djecu i odrasle.

Kafići i restoran sa raznovrsnom gastronomskom ponudom svojom uslugom pružit će osvježenje i predah od zabave i šopinga.

Ideja je da se pored dnevne, sedmične i vikend kupovine, kupcima omogući da kvalitetno provedu cijeli dan sa svojom porodicom.

Centrumov Retail Park jedini je prodajni centar ove vrste u Bosni i Hercegovini, povezan sa autoputem Beograd-Zagreb, te od Zagreba do Slavonskog Broda ne postoji slično mjesto koje je objedinilo šaroliku asortimansku ponudu sa zabavnim sadržajem.

– Otvaranje novih radnih mjesta i prilika za zaposlenje velikog broja građana, umanjit će odliv naših ljudi u inostranstvo u potrazi za zaposlenjem. U periodu kada treba uložiti napor u oporavak od situacije izazvane pandemijom, ovaj projekat će se pokazati izuzetno društveno korisnim. Ništa manje bitan nije i sadržaj koji će ovaj centar ponuditi građanima. Od mogućnosti kupovine svega potrebnog za jedno domaćinstvo i porodicu, do zabavnog sadržaja koji ovaj park nudi, kao i doprinosa uređenju saobraćajnog prilaza gradu, Bosanska Gradiška se od jednog grada razvija u centar dešavanja ove regije – napominje Zoran Adžić, gradonačelnik Bosanske Gradiške.