Borcima u RS-u 10 KM mjesečno za svaki mjesec rata bez obzira na godine ?!

Nako sastanka vlasti RS i Boračke organizacije RS, stižu reakcije iz različitih boračkih organizacija. Za BORS su određene mjere prihvatljive, ali konačna odluka očekuje se ne sjednici Predsjedništva. Iz pojedinih Boračkih organizacija poručuju da se radi o marketinškom triku, prenosi  RTVBN.

Do kraja godine obezbjediti mjesečni borački dodatak za sve nezaposlene demobilisane borce bez obzira na godine života, a kojih je na Zavodu za zapošljavanje oko 7.900.

Ovo je dogovor boračke organizacije i vlasti.

Međutim, nije precizirano koliko će iznosti mjesečni borački dodatak. Aco Prelić iz Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca tvrdi da je jučerašnji sastanak marketinški trik sa kozmetičkim izmjenama. Njegov prijedlog za mjesečni borački dodatak je sledeći:

”Za svaki mjesec učešća po 10 KM. Da se to svaki mjesec isplaćuje. Borac bi time pokrivao sve režije, a ono ostalo bi mu bilo za život. Dok plati struju i režije, neka da taj dodatak nazad u kasu RS i to je realno po meni”, kaže predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca.