Centralni dnevnik kod Senada : Vujović nokautirao Imamovića

Face TV je kao i mnogi mediji u BiH  objavio saopćenje potpisano od strane Jasmina Imamovića , trenutnog gradonačelnika Tuzle , a koje se tiče obraćanja Žarka Vujovića, predsjednika Skupštine TK  na sjednici ovog tijela od 14.10.2020 godine

Dokazano je da je Imamović izvukao iz kontektsa Vujovićeve riječi upućene Selimu Bešlagiću za govornicom Skupštine TK. I nakon tih riječi Vujović i Bešlagić su prijateljski razgovarali , jer se ovdje radi isključivo o različitim političkim stajalištima. Na kraju, Vujović je ponovio da je Bešlagić neosnovano gonjen od strane sudova u Srbiji  te da Bešlagić zaista , po njegovom mišljenju, zaslužuje Nobelovu nagradu za  mir.

No, Imamović je svjesno ” otkinuo ” određene riječi iz Vujovićevog izlaganja i upotrijebio  ih za svoj politički obračun sa Vujovićem, čime je izazvao masu nacionalističkih   komentara  koja se počela stišavati  onog momenta kad je pogledan i cijeli snimak Vujovićevog izlaganja .

Sinoć su  dijelovi  tog Vujovićevog izlaganja  izneseni i u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića koji ga je usputno potkrijepio i fotografijom na kojoj Vujović  doslovce nokautira Imamovića.  Imamović se tako , isključivo radi odbrane svoje pozicije  i svog političkog interesa, u strahu od predstojećih izbora, spustio tako nisko da je pokušao ono što u Tuzli nikad nije bila politika SDP-a -širenje  nacionalne  i vjerske mržnje etiketirajući Vujovića kao nekoga ko je pobjegao iz Tuzle na ” drugu stranu ” .Vujović je sportaš koji je iz Bileće došao u Tuzlu  i kao svaki sportaš se kretao  jer to mu je posao na kraju krajeva. Karijeru je završio u Tuzli 2001 , gdje je na kraju kupio stan  odlučivši se da svoj život nastavi u Tuzli, za njega posebnom gradu . Prije povratka u Tuzlu igrao je za Laško iz Slovenije  .Odbio je  ponudu Laškog da vodi omladinske selekcije i prihvatio poziv Hare Abdurahmanovića , tadašnjeg predsjednika KK SLOBODA  , da dođe i  pojača  klub u kojem je nekad igrao, čime je Vujović kao sportista potvrdio svoju veličinu vrativši  se u Klub  prema kojem je gajio posebne simpatije .

Vujovićevo izlaganje možete  pogledati ovdje:

Konačno su na vidjelo izašle neke stvari. Ulazimo u predizborno vrijeme u kome pojedini politički subjekti očito zbog slabog položaja na terenu nastoje da "pumpaju mišiće". Dobar dio ljudi u SDP-u želi da vrati stanje koje je bilo prije smjene Vlade PDA i gospodina Kukića.Ovo nije reakcija na laži koje su svojstvene investicionom menadžeru i izvlačenje riječi iz konteksta. Šta je rečeno i ko je zlonamjeran neka svako prosudi sam.

Posted by SDBiH Tuzla on Četvrtak, 15. Oktobar 2020.

 

Dio iz CENTRALNOG DNEVNIKA može te pogledati na 2.31.21 minuti emisije

 

Leave a Reply