Davud Zahirović, kandidat za gradonačelnika : Vakat je za bolju Gračanicu

Davud Zahirović- moja poruka građanima
“Neka vam je uvijek na umu da smo u izbornom procesu svi bitni jer promjene bez učešća svih nas sigurno neće doći“.
Poštovane Gračanke i Gračanlije,
Znam da je većina vas umorno od politike i političke situacije u našoj državi, ali demokratiju i demokratske procese moramo njegovati i čuvati. Glasanje i mijenjanje vlasti privilegija je svakoga od nas. Ne zaboravimo da se vlast ili vlastela – ne baš tako davno – mogla promijeniti samo putem krvavih pobuna i ratova.
Nakon mnogo godina provedenih u biznisu, ove godine odučio sam da se za svoj grad počnem boriti i kroz politiku. Za neke od mojih, ali i vaših ciljeva ste ranije čuli, a tokom kampanje ćemo o njima svakako razgovarati puno više. Nije bio red da o njima govorim prije kampanje, ali od danas mogu. Mogu jer se to od mene i očekuje.
Kao gradonačelnik najperspektivnijeg grada u regiji imat ću mogućnost da se borim za naš najvažniji cilj, našu budućnost, a počet ću sa:
– izgradnjom najvećeg akva parka u regiji,
– modernizacijom bolnice,
– izgradnjom gradske deponije,
– izgradnjom fabrike za preradu voća i povrća,
– većim ulaganjima u kulturu, sport, umjetnost i društveni život našeg grada,
– obnovom i izgradnjom vodovodnih i kanalizacionih mreža u svim mjesnim zajednicama,
– restauracijom sokolske kule i ostalih kulturno-historijskih spomenika.
Neka vam je uvijek na umu da smo u izbornom procesu svi bitni jer promjene bez učešća svih nas sigurno neće doći. Jedino glasanjem možemo spriječiti izborne malverzacije i prevare, a ukoliko vam se nijedan kandidat ne sviđa barem poništite svoj listić jer će ga neko drugi možda iskoristiti umjesto vas.
Našoj Gračanici trebaju nove ideje, novi sadržaji, bolja infrastruktura i mnoge druge stvari. Zbog toga vas pozivam da mi se pridružite tokom kampanje i pratite moj rad i ciljeve o kojima ću sa vama razgovarati.
Ako budete smatrali da našoj Gračanici nudim i mogu donijeti lijepe stvari, molim vas da me podržite, a sve što budem radio svakako ću raditi zajedno sa svima vama. Moja inspiracija u biznisu su moji zaposlenici, a moja inspiracija u gradskoj upravi bit ćete vi, moje Gračanlije.
Imao sam veliku vjeru u svoj biznis i danas je on jedan od vodećih u državi. Vjerujem u svoju Gračanicu i nadam se da će ona uz vašu pomoć uskoro biti jedna od najboljih gradova ne samo u državi nego u cijeloj regiji.
S poštovanjem,
Davud Zahirović,
Kandidat za gradonačelnika Grada Gračanice

Leave a Reply