Dodik: BiH nemoguća država, RS i Srbija trebaju biti jedno

BANJA LUKA, (Patria) – U Banja Luci se sinoć akademijom “Pohvala srpskom narodu” obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji zajedno obilježavaju RS i Srbija.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju prisutnim po ko zna koji put ponovio je da je BiH “nemoguća država”, kao i da RS i Srbija trebaju biti jedno. Istakao je kako ne postoje bosanski Srbi te da svi Srbi pripadaju istom narodu.

“Ključna riječ za srpski narod kroz istoriju je sloboda. Tu slobodu smo shvatali kao slobodu za druge, ne samo za sebe. Mislim da ovaj dan koncentriše ono što jeste srpski nacionalni i državni interes. Naše jedinstvo je potrebno i danas. Mi smo jedinstven srpski narod na ovim prostorima”, kazao je Dodik poručujući da za neke postoje mogućnosti otcjepljenja ali da to ne može RS.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u obraćanju video porukom je kazao da “naš odgovor mora biti jedinstvo Srba, pametnim sredstvima za slobodu našeg naroda.”

“Ovo nije samo državni već svesrpski praznik. Iduće godine bit će nacionalni praznik. Hoću da se zahvalim našem narodu u RS i svuda u svijetu kojima je sloboda najveće opredljenje. Čestitam svim Srbima svijeta praznika”, kazao je Vučić.

U ime Srbije danas u Banja Luci boravi ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Leave a Reply