Granična policija BiH dobila 120.000 KM od Tuzle za zaštitu granice od ulaska migranata

Granična policija BiH dobila je podršku Grada Tuzle, kroz vrijedna finansijska sredstva, osigurana u budžetu za 2020. godinu. Riječ je o finansijskoj podršci u iznosu od 120.000 KM, s ciljem zaštite državne granice od nezakonitog ulaska migranata na područje Bosne i Hercegovine.

Donirana finansijska sredstva, Granična policija BiH će utrošiti transparentno, namjenski i isključivo za jačanje kapaciteta.

“Ovim putem zahvaljujem Gradu Tuzli na vrijednoj donaciji, kao i svima onima koji su pružili podršku Graničnoj policiji BiH u skladu sa svojim mogućnostima, isto tako želim zahvaliti i bivšem ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću koji je za svog mandata inicirao da se vlasti na svim razinama uključe kako bi se adekvatno odgovorilo na migrantsko pitanje jer jasno je da je najveći teret upravo na Graničnoj policiji BiH”, kazao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Pripadnici Granične policije BiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je iznimno važan svaki vid donacije koji pomaže Graničnoj policiji na učinkovitijoj zaštiti državne granice.