Jeste li probali TUZLANSKU TORTU ? Donosimo vam recept !

Filom premazati dvije kore, a treću premazati džemom od kajsija

Biskvit
Umutiti 300g šećera sa 5 žumanaca, dodati 300g mljevenih oraha 300g brašna i zamijesiti. Peći u okruglom plehu na temperaturi oko 200C.
Presjeći na tri kore.

Fil
Pomiješati 150g šećera, 150g margarina, 150g, čokolade, šolju mlijeka i kesicu vanilinog šećera, kuhatu da provri, skinuti sa vatre i ohladiti.

Filom premazati dvije kore, a treću premazati džemom od kajsija, potom staviti čokoladnu glazuru.

Glazura
200g čokolade za kuhanje istopiti sa 100g šećera, 100ml vode i parče putera.

 

 

Biskvit
300g
šećera
300g
mljevenih oraha
300g
brašna
pet
žumanaca
Fil
150g
šećera
150g
margarina
150g
čokolade
jedna
šolja mlijeka
jedna
kesica vanilinog šećera
džem od kajsija
Glazura
200g
čokolade za kuhanje
100g
šećera
100ml
vode
parče putera