Mensur Alić vlastitim sredstvima asfaltirao put dužine 400 metara u Teočaku

Mjesna zajednica Jasikovci u općini Teočak danas ima puno razloga da u vrijeme pandemije korona virusa pamti i jedan dan kao poseban. Naime, kroz njihovo naselje asfaltiran je put dužine oko 400 metara a dok su mašine privodile posao kraju radilište je bez zadržavanja na kratko obišao čovjek koji je finansirao cijeli projekat iz vlastitih sredstava, Mensur Alić.

Na trasi nije bilo vrpci, okupljenih mještana, kamera niti fotoaparata, izuzimajući naš. Nije bilo okupljanja jer niko u ovom naselju nije ni znao da će ih obići čovjek koji je za asfaltiranje puta izdvojio značajna sredstva. Pitali smo i koliko:

“To nije važno koliko je važno da ovi ljudi i ovo naselje dobiju asfaltni put kojim idu u centar Teočaka, tu je i škola, džamija, mezarje, to je najvažnije kazao je kratko Alić dok smo koračali stazama novog asfalta.

Imam džamije u Jasikovcu Bedirhan ef. Hadžić nam je kratko prokomentarisao gestu Mensura Alića da renovira i asfaltira put u Jasikovcu.

“Prvo mi nije bilo jasno kada sam čuo da postoji neko iz daleka ko hoće da asfaltira ovoliki put nama koji živimo ovdje, jer puno je to para. Do sada nam je pomogao oko džamije svašta nešto, ali put …Hvala mu u ime džematlija, naći ćemo načina da mu se odužimo ne znam kako kao što ne znam ni čime smo to zaslužili ali nadam se da će mu to vratiti Onaj koji i daje i uzima, kazao je ef. Hadžić.

Izvođač radova je firma “Izgradnja” Teočak koja zapošljava 60 radnika a njen direktor Hajrudin Imširović nam je o kratko na kraju rekao da je njegova firma radila puno poslova širom BiH ali malo ovakvih humanih projekata kao što je ovaj.

R.T.

(tuzlarije.net)