Premijer Tulumović : Puna podrška kandidatu SDA za gradonačelnika Gračanice, kao i gradskom Odboru

SDA TK daje punu podršku GO SDA Gračanica i kandidatu za gradonačelnika Davudu Zahiroviću
Tokom sinošnjih razgovora GO SDA Gračanica sa predsjednikom SDA TK, Fahrudinom Skopljakom i Premijerom TK Denijalom Tulumovićem dogovoreno je da će predstavnici SDA TK učiniti sve da se i u Gračanici prioritetno pristupi obnovi objekata područnih škola (Lohinja), podrži više projekata rekonstrukcije lokalnih puteva. Posebna pažnja će se posvetiti podršci Općoj bolnici Gračanica kako bi ova ustanova izrasla u respektabilnu zdravstvenu ustanovu.
Predsjednik SDA TK Fahrudin Skopljak: „Svi smo bili uključeni da se u Gračanici SDA dovede na ono mjesto koje joj pripada. Vidimo da se SDA kreće u pravom smjeru. Novo rukovostvo SDA sa predsjednikom Gadžićem  ima našu punu podršku. Predložili ste kvalitetnog kandidata za gradonačelnika, dobre kandidate za Gradsko vijeće. Vidimo da se kvalitetno i ozbiljno radi i to će sasvim sigurno na predstojećim izborima građani prepoznati i nagraditi. Sadašnje rukovodstvo su ljudi koji su uvijek bili prisutni na terenu. Kandidat za gradonačelnika Davud Zahirović je radio sa nama na nivou TK i pokazao da je radnik koji nikada ne odustaje i da je i čovjek, privrednik i političar koji sve što započne uspješno i završi. Nema razloga da to ne bude i na predstojećim izborima“, kazao je predsjednik SDA TK Fahrudin Skopljak.
Premijer TK Denijal Tulumović: „Imate moju punu podršku. Poznajem ljude iz Gračanice. Ja volim Gračanicu i zahvalan sam Gračanici na mnogo toga što smo mi iz Živinica od vas naučili. Moj kolega doktor Davud Zahirović je odlučan, hrabar čovjek. Moj prijatelj, saradnik na mnogim poslovima je čovjek koji je u stanju kao gradonačelnik puno toga u Gračanici napraviti boljim. Nisam čovjek koje će obećati nešto što nije u stanju i uraditi. Mogu obećati da ću uraditi sve što moguće da se pomogne Općoj bolnici da što prije razriješi probleme iz ranijeg vremena. To je potreba svih građana, šire regije, a vidim i vašu odlučnost i posebnu agilnost mog kolege Davuda Zahirovića u nastojanjima da se pruži maksimalna podrška Općoj bolnici, te i njegova najava uključenja brojnih donatora u pomoć bolnici. Pa doktor Zahirović je vlastitim sredstvima opremio odjel pedijatrije u Općoj bolnici“, kazao je Premijer TK Denijal Tulumović .
Razgovarano je i o nizu drugih pitanja, kadrovima i nastavku gradnje škole u Piskavici. Opća je ocjena da SDA u Gračanici ide dobrim putem i da u tome ima svaku podršku Kantonalnog odbora SDA.