– Na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) hospitalizirano je 18 pacijenata, na Medicinskom institutu Bayer (MIB) su četiri, jedan pacijent je u Brčkom, dok je 50 pozitivnih pacijenata u kućnoj izolaciji. Jedan pacijent je prebačen u drugi kanton na liječenje, a do sada smo u TK imali jedan smrtni ishod – kaže Dajana Čolić.

Kada se gleda raspored pozitivnin na koronavirus po klasterima, MIB, odnosno bivši Centar za srce, nepromijenjen je i ima 39 pozitivnih, klaster Srebrenik obuhvata 15 osoba, klaster Spana ima povećanje za tri što je ukupno sedam, klasteri Banovići, Gračanica, Tuzla i Lukavac po jedano te klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla ima povećanje za četiri, što je ukupno deset pozitivnih osoba.

– Ono što je važno reći je da niko od oboljelih nije na respiratoru. Na TK je ukupno imamo zaražene tri osobe starosti do 18 godina. Od toga su dva djeteta mlađa od šest godina, a jedno je hospitalizirano na UKC-u. Treće dijete je starije od 15 godina. Na UKC-u je pozitivno deset zdravstvenih radnika, a na MIB-u 14 – dodala je Čolić.