TV DEBATA: Čamdžić i Zahirović ” potopili Helića

Od kako je Esmeralda iz popularne  tv serije progledala, niti jedan  tv sadržaj se u Gračanici nije posmatrao sa takvom pažnjom kao što je sinoć  TV DEBATA na RTVTK . U okviru debate gosti su bili Nusret Helić aktualni gradonačelnik Gračanice te njegovi protukandidati  Mirsad Čamdžić ( Naša stranka ) i Davud Zahirović ( SDA ).

U svom uvodnom izlaganju Helić je pričao o tome šta je sve urađeno na području Gračanice  , na šta mu je Čamdžić replicirao da  mu nije jasno da Helić pokušava da  nakon 2o godina vladavine pokušava da sebi obezbijedi još 4 godine

” Zahvaljujući meni je urađen kružni tok i klizalište. Gračanica je grad penzionera, bez kulturnih dešavanja .Gradonačelnik nikad nije položio račun koliko je novca dato za NK Bratstvo  ” U nastavku pitao je Helića da mu objasni kako je moguće da se penzioneri kupuju sa 50 KM i kako ih isplaćuje u kešu što je i protiv zakona .

Helić je to opovrgao , dok je Čamdžić prokomentarisao kako on ima snimak jer je lično snimao .

U svom izlaganju Zahirović je odmah zamolio Helića da se obraća kulturno jer je svoje protukandidate počeo da naziva lažovima koji pričaju gluposti.

” Vi u svom programu navodite stvari koje nisu  u vašim ingerencijama, kao što je put Gračanica-Gradačac koji spada pod regionalni put  i koji će finansirati neko drugi a ne Grad . Nepojmljivo je da građani u 21 vijeku nemaju vode.  vršite podjelu građana, tako da pojedina mjesta gdje SDP osvojio više glasova imaju vodu a mjesta gdje su glasali za druge stranke nemaju vodu. “- istakao je Zahirović

Nastao je šok u studiju ali i za sve gledatelje pored malih ekrana kad je Helič iskoristio samu odjavu emisije i grubo se obratio dvojici protivkandidata sa konstatacijom ” i jeste samo za ahmedija ”  čime je ponizio islam i Bošnjake, bez obzira na svu politiku i politička stajališta.

Ruku na srce,  ove konstatacije ovog tipa smo do sada mogli čuti jedino od Radovana Karadžića i u novije vrijeme od Milorada Dodika .

Očekuje nas žestoka borba za mjesto gradonačelnika  Gračanice, piše portal ISTRAZUJEMO.COM

Rejting Čamdžića i Zahirovića je nakon sinoćnje emisije naglo porastao, dok je Helić vidno nervozan napustio  studio RTVTK.

Kako će Gračanica rwagovati na njegovu izjavu ” niste ni za šta drugo osim za ahmedija ” ostaje da se vidi u narednim danima.

Pogledajte cijeli tok debate