Za OŠ Mramor 80.000 KM za obnovu školske sale ?!

OŠ Mramor   bi konačno mogla dobiti novu  školsku salu .
Već dugo godina djeca u ovom prigradskom naselju nemaju mogućnosti za korištenje  školske sale  ni  kad je u pitanju obavezno tjelesno vaspitanje. Dok to  vremenski uslovi dozvoljavaju, te aktivnosti se izvode vani.
U  toj sali  svoje ligaške utakmice igra i Klub sjedeće odbojke 26 AUGUST, u uslovima kakvi se ne mogu ni zamisliti a  što možete vidjeti i na fotografijama.
” Lokalna  grupa za razvoj ”  iz Mramora na čelu sa Hasibom Hirkićem , predsjednikom, već dugo vremena vodi aktivnosti kako bi se ova školska sala dovela   u funkciju i upotrebu, kako za djecu Mramora i lokalni klub sjedeće odbojke, tako i za djecu Dobrnje, Ljepunica i Dragunje .
” Pisali smo, molili, tražili, dovodili različite uticajne ljude da se osvjedoče u kakvom se stsnju nalazi naša fislulturns sala i sutra je odluka o ovom problemu na skupštinskim zastupnicima.
Projekat vrijedan 80 000 KM bi sutra trebali izglasati zastupnici  u Skupštini TK sa rebalansom budžeta. Tada bi sredstva bila operativna i konačno bismo mogli krenuti u rješavanje jednog od većih problema Mramora. Pozivamo sve skupštinske zastupnike, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, da sutra dignu ruku za djecu Mramora, Dobrnje, Ljepunica i Dragunje. Svu potrebnu dokumentaciju smo dostavili i ne želimo da oni budu prepreka u rješavanju ovog problema.
Renoviranjem sale naša djeca bi konačno imala časove tjelesnog kao i sva djeca Grada Tuzle. Napominjemo da u istoj toj sali svoje treninge i utakmice održavaju članovi Kluba sjedeće odbojke “26. August” Mramor, a to je jedini klub sjedeće odbojke na području Tuzle koji promoviše sport za invalide ” – istakao je Hirkić koji važi za jednog od najboljih aktivista  na području grada  Tuzla.