Burić: Pokosio nas je virus, ali dat ćemo sve od sebe protiv Njemačke i Austrije

“Ništa ne može zamijeniti osjećaj kada obučeš dres reprezentacije svoje zemlje! Pred ovo okupljanje pokosio nas je virus, ali dat ćemo sve od sebe da ova dva susreta odigramo najbolje što možemo i da dokažemo da smo najjači kada je najteže! Istina, kod nas je uvijek najteže, ali uvijek iz toga gledamo da izvučemo maksimum, jer za BiH se igra srcem! Jedna si jedina!”, napisao je Burić.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg testiranja na koronavirus pozitivna su još dva nalaza kod naših igrača, a još dvojica rukometaša su u samoizolaciji i sinoćnji trening je bio odgođen.

Selektor Bilal Šuman je u razgovoru za portal Klix nagovijestio da je praktično nemoguće da naš tim igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo s Njemačkom koja je planirana za četvrtak.

“Igrači su u svojim sobama, hrana im se dostavlja pojedinačno, a u utorak imamo novo testiranje nakon čega ćemo se konsultovati sa čelnicima EHF-a o narednim koracima”, rekao nam je Šuman.

Inače, naši rukometaši trebali bi igrati u četvrtak u gostima kod Njemačke u Düsseldorfu, a tri dana kasnije prema rasporedu domaćini smo Austriji u Bugojnu.

(klix.ba)