Naslovnica Ljepota i zdravlje Gotovi ste za minut ili dva ? Evo kako da u krevetu...

Gotovi ste za minut ili dva ? Evo kako da u krevetu izdržite cijelu noć!

0

Australijski psiholog, doktor Brendan Zietič, sproveo je istraživanje koje je obuhvatilo 500 parova.

Oni su u periodu od mjesec dana mjerili vrijeme svojih seksualnih odnosa, od trenutka penetracije do ejakulacije.

Pokazalo se da u prosjeku seksualni odnosi traju oko 5,4 minuta, mada su rezultati bili veoma raznovrsni, od 33 sekunde do 44 minuta.

Nemoguće je odrediti koliko dugo treba da traje zadovoljavajući seksualni odnos, jer mnogo faktora utiče na to. Ukoliko vam se konačno ukazala prilika da idete u krevet sa nekim ko vam se sviđa jako dugo, vjerovatno će trajati tri minuta. Kada ste nekoliko mjeseci u vezi i dalje ste zaljubljeni, a dovoljno poznajete jedno drugo, pa možete da održite tempo satima. Za parove koji su duže u vezi, to je obično od pet do 20 minuta.

Većina muškaraca se brzo uzbudi, dok ženama treba malo duže. Zbog toga je možda potrebno da produžite seksualni odnos, a evo kako to možete da postignete.

Oboje bi trebalo da:

Mnogo pričate

Pričajte jedno drugom šta vam se dopada i šta vas uzbuđuje. Možete čak i da uvedete skalu po brojevima koja određuje vaš nivo uzbuđenja. Možda će vam biti čudno u početku, ali će olakšati komunikaciju sa partnerom.

Pustite da vam uzbuđenje diktira tempo

Ukoliko je muškarac blizu orgazma, a vi niste, u potpunosti zaustavite njegovu stimulaciju i najterajte ga da prebaci pažnju na vas.

Shvatite da orgazam nije sve

Umjesto da se fokusirate na krajnji cilj, potrudite se da uživate u seksu i da redovno mijenjate način stimulacije kako biste oboje bili duže blizu klimaksa.

Mijenjate poze, mijenjate sobe, promjenite kanal

Učinite sve što je potrebno da promijenite raspoloženje, da bude seksi, ali sa mjerom.

Ona bi trebalo da:

Preuzme kontrolu

Ukoliko vi preuzmete kontrolu, tako što ćete biti gore, tako možete da pratite koliko uzbuđen on postaje i da prilagodite tempo po potrebi.

Samo nastavi

Što češće muškarac svršava, to će biti izdržljiviji sledeći put.

Prevari svoj mozak

Ukoliko ste previše fokusirane na to da njega usporite, onda ne mislite na sebe. To je nezgodno jer većina žena mora da se skoncentriše na orgazam. Što više znakova orgazma vaš mozak prepoznaje, to ćete brže dostići vrhunac. Fokusirajte se na ono što inače radite da bi došle do orgazma i onda to uveličajte, kako bi vaš mozak pomislio da je to to.

Primijeni metodu stiskanja

Ovo je stara metoda koja se koristi za muškarce koji svršavaju brže nego što biste vi željele . Kada je on na vrhuncu uzbuđenja, čvrsto stisnite vrh penisa 15 do 20 sekundi.

On bi trebalo da:

Zna da se opusti

Prijevremena ejakulacija podrazumeva da muškarac dođe do orgazma previše brzo, na svoje ili partnerovo nezadovoljstvo. Oko 30 odsto muškaraca ima problem sa prijevremenom ejakulacijom u nekom trenutku svog života. Zbog toga bi trebalo da se opustite i da ne stvarate sebi pritisak da seks mora da traje satima, jer to samo stvara dodatnu nervozu.

Izabere sve osim svoje omiljene poze

Svako ima određenu pozu koja ga stimuliše više od drugih. Međutim, ukoliko želite da seks traje duže, bolje je da izaberete nešto što vam nije toliko vizuelno atraktivno ili vas ne stimuliše toliko.

Uspori za bolji seks

Muškarci su slični ženama kada je u pitanju intenzitet orgazma – što je duža akcija, to je orgazam snažniji. Daleko je veće zadovoljstvo kada ste duže u stanju pred orgazmom. Zbog toga će usporavanje seksa prijati oboma.

OSTAVITI ODGOVOR

Unesite komentar
Molimo unesite ime