Gračanica dobija najveći ‘Aqua park’ u regionu

Gračanica bi na proljeće iduće godine trebala da dobije najveći aqua park u regionu .

Kako nam je izjavio Davud Zahirović ( SDA) , jedan od kandidata za gradonačelnika ovog grada  na predstojećim izborima , aktivnosti na samom projektu su u toku .

„ Mi smo okupili izuzetno jak tim koji je analizirao sve prednosti i nedostatke Gračanice.

Jedan od velikih projekata koji ćemo raditi je i AQUA  PARK GRAČANICA koji će se prostirati za početak na više od 50 dunuma .

Cilj nam je  i da turizam na području Gračanice razvijamo i podignemo na jedan daleko veći nivo nego šo je to danas. Kroz AQUA PARK  GRAČANICA obezbijedićemo da turisti iz zemalja regiona  i svijeta dolaze u naš prelijepi grad. Ovim projektom ćemo dati vjetar  u leđa i postojećim turističkim kapacitetima kako bi  ne samo opstali nego i  unaprijedili svoje poslovanje.

Projekat  će  podržati i Vlada Tuzlanskog kantona , ali i Federacije te resorna ministarstva.

Mi očekujemo , s obzirom na planirane sadržaje, da Gračanica postane mjesto u kojem će se rado provoditi godišnji odmori, tim prije što će biti izuzetno mnogo sadržaja za najmlađe.

AQUA PARK   GRAČANICA će donositi ogromna sredstva u budžet grada, zaposlićemo samo na ovom projektu stotinjak ljudi .

Uporedo sa AQUA PARKOM pravićemo i adrenalin park koji će također biti unikatan kako bi smo zaokružili jednu izuzetno jaku buduću turističku ponudu i Gračanicu svrstali među top turističke destinacije u regionu ” – završio je svoje izlaganje Davud Zahirović, kandidat za gradonačelnika Gračanice

Gračanica  „ od posla čaršija „ bi tako uskoro mogla postati i poželjna turistička destinacija koja će  kao najbolji domaćin  ugostiti goste iz svih krajeva BiH ali i regiona .