Prijavu je podnio advokat iz Novog Sada Nemanja Aleksić, objavili su mediji u Srbiji.

A u prijavi je naveo sljedeće:

– Zbog postojanja osnova sumnje da je dana 12. 09. 2020. godine, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svoga djela i da upravlja svojim postupcima, svestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, svjestan da je njegovo djelo zabranjeno, širio vjersku mržnju i netrpeljivost prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve, a posebno prema vjernicima u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori, na taj način što je u svojoj televizijskoj emisiji sa nazivom “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, koja se emituje putem televizijskog kablovskog kanala “Nova S”, iznio više uvredljivih izjava kojima je izložio poruzi vjerske simbole pravoslavne hrišćanske vjere, njene svetitelje i sveštenstvo, čime je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz čl. 317 st. 1 na način opisan u st. 2 Krivičnog zakonika RS.

Dodaje i da “osumnjičeni često u svojoj emisiji iznosi antisrpske stavove”.

– Osumnjičeni je u petom dijelu epizode, koji je naslovljen kao “Izbori u Crnoj Gori – “Kako je Vasilije Ostroški pobijedio Mila”, na krajnje zlonamjeran, bezobziran i ohol način izložio poruzi vjerske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje, sveštenstvo i vjerni narod – naveo je u prijavi advokat Aleksić.

Zoran Kesić je u emisiji, između ostalog, u svom stilu prokomentarisao jedan detalj s izbora u Crnoj Gori:

– Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svidio upravo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog PR-a Amfilohija Radovića da prvi put u životu izađe na izborno mjesto i glasa. Dobro, tehnički, izađe iz džipa pa glasa. No, iz čega će – rekao je Kesić.

Kako je to izgledalo na ekranu, a zbog čega je popularni Kesić zaradio prijavu, pogledajte u videu.