NOVA PREVARA JASMINA IMAMOVIĆA: Zbog predizborne kampanje primorava vlasnike firme da krenu sa radom

Na području Tuzlanskog kantona postoji osamnaest poslovnih zona. Poslovne zone, ključni su element infrastrukture za poduzetnike kojim država stvara povoljno poslovno okruženje za razvoj privrede. Gradačac ima dvije poslovne zone, Živinice četiri, dok poslovna zona u Gračanici broji 187 preduzeća. Pored navedenih, Srebrenik se nalazi u skupini općina i gradova u TK koji se mogu pohvaliti razvojem realnog sektora i poslovnih zona, piše Regional 

Kada je u pitanju najveći grad Tuzlanskog kantona, Tuzla, koja je i administrativni centar, te nekadašnji industrijski grad, situacija je poražavajuća.  Tri firme Progetti Bosnia, Koala Paintings i Pekara “Kabil” u poslovnoj zoni Kreka-Sjever od najava 2017.godine trebale su zaposliti 430 radnika. Međutim, situacija je potpuno drugačija, dok nam gradske vlasti to pokušavaju prodati kao veliki uspjeh.

Koala Paintings iz Tešnja koja je u vlasništvu dva rođena Tuzlaka, braće Ćišić, po direktivi gradonačelnika Imamovića primorani su pokrenuti rad u fabrici, iako mašine još uvijek nisu postavljene. Sve ovo je u cilju predizborne kampanje i prezentovanja gradonačelnika Imamovića kao osobe koja potpomaže industrijski razvoj, kako bi opravdao i priznanje Kruna razvoja privrede.

Naime, prije petnaest godina, braća Ćišić pokušali su biznis pokrenuti u Tuzli, ali zbog svima znane administrativne procedure, bili su primorani otići iz Tuzle i pokrenuti firmu u Tešnju koji se može ponositi što jedna ovakva uspješna firma u njihovom gradu zapošljava 400 ljudi.

Ovo je još jedan od primjera kako rođeni Tuzlaci, od priznatih roditelja, majke učiteljice i oca građevinskog inženjera, koji su kroz mladost grad predstavljali igrajući i tenis, moraju uspjeti van svog grada da bi ih neko i ovdje priznao. Na kraju, zbog predizborne kampanje bivaju primorani u neuslovnim uslovima započinjati novo poglavlje firme u Tuzli.