Ovo je najskuplje grožđe na svijetu- košta 11.000 dolara !

Da li biste kupili najskuplje grožđe sveta?
Kao što i sami znate, do sada smo vam već predstavili najskuplju kafu, koktele, parfeme, ali i neke čudnije stvari poput psa ovčara i parazita…
Ovog puta, red je došao na grožđe – u pitaju su 24 bobice grožđa koje se prodaju po ceni od 11.000 dolara u Japanu. Ruby Roman grožđe smatra se jednom od najskupljih voćki sveta, a razvija se u japanskoj Išikava Prefekturi. Oni koji su imali sreće da ga probaju, hvale ga zbog sočnosti, visokog sadržaja šećera i niske kiselosti. Ipak, kada se u celu priču doda i cena od 11.000 dolara, onda moramo naglasiti da se svaki grozd i bobica pažljivo ispituju kako bi bili u skladu sa strogim standardima i bili vredni svog imena. Svaka bobica mora težiti minimum 20 grama i imati 18 % sadržaja šećera.
Kao premijum brend, Ruby Roman grozd mora biti težak minimum 700 grama. Moramo još naglasiti da je ova sorta voća razvijena po prvi put 2008.godine, dok njihova popularnost konstantno raste. Ipak, ono se prodaje u ograničenim količinama, kako bi potražnja, ali i ekskluzivnost ostale visoke.