Unuka Alije Izetbegovića iskazala podršku LGBTQ populaciji: Možda su sarajevski ‘liberali’ u 2020 zamijenili ideologije…

Berberović-Dizdarević je inače historičarka umjetnosti i direktorica Muzeja “Alija Izetbegović”

 

Nađa Berberović-Dizdarević (35), unuka prvog predsjednika Predsjedništva samostalne i nezavisne Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića, objavila je sinoć na svom Twitter profilu stav kojim je izrazila svojevrsnu podršku LGBTQ populaciji.

 

-Odreći se borbe za osnovna ljudska prava? Možda su sarajevski “liberali” u 2020 zamijenili ideologije, zarad ličnih interesa, to ne znači da LGBTQ osobe neće slobodno šetati svojim gradom. Hoće, jer u Sarajevu će uvijek biti mjesta za sve ljude – napisala je na Twitteru Nađa Berberović uz GIF pulsirajućeg srca u bojama LGBTQ populacije.

 

Njen nedavni ulazak u politiku izazvao je veliku pažnju javnosti, a kandidatkinja je Stranke demokratske akcije (SDA) za sarajevsko Općinsko vijeće Stari Grad. Berberović-Dizdarević je inače historičarka umjetnosti i direktorica Muzeja “Alija Izetbegović”. Kćerka je Sabine Berberović, kćerke rahmetli Alije Izetbegovića.