Veliki potencijal sa Tušnja potpisao prvi profesionalni ugovor sa FK “Sloboda”

Dolaskom nove Uprave FK “Sloboda” postavljeni su novi ciljevi, a jedan od njih je i promocija mladih i talentovanih fudbalera iz Omladinskog pogona. Svima je poznato da je regija sjeveroistočne Bosne i Hercegovine bogata talentovanim fudbalerima, a isti su nerijetko nosioci timova koji bilježe dobre rezultate.

Struka FK “Sloboda”, ali i veliki broj skauta koji su pratili omladinske kategorije, procijenili su da se u Omladinskom pogonu krije izuzetan potencijal koji može napraviti blistavu karijeru. Radi se o Eldaru Mehmedoviću, sedamnaestogodišnjem golobradom mladiću koji je kroz svoje nastupe u omladinskim selekcijama ali i u reprezentativnom dresu, već stekao simpatije navijača i simpatizera. Mehmedović je danas potpisao i svojim prvi profesionalni ugovor i nije krio svoje oduševljenje:

“Velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa FK Sloboda. To je klub mog djetinjstva, klub uz koji odrastam i klub kojim se ponosim. Svakom mladom fudbaleru je želja da potpiše ugovor i da se svojim radom i trudom bori za nastup u prvom timu. Igrati na glavnom terenu stadiona Tušanj, igrati pred navijačima kluba, za mene su čast i privilegija.”

Govorio je Mehmedović i o igranju na Tušnju, pred navijačima, ali i odgovornosti prema crveno crnom dresu.

“Iskreno se nadam da će se navijači uskoro vratiti na stadione jer podrška našem klubu je itekako potrebna. Odgovornost prema crveno crnom dresu je velika i povjerenje navijača se mora opravdati. Takođe, pozivam sve naše navijače da postanu članovi crveno crne porodice kupovinom članske karte! Ja vam mogu obećati da ću se boriti i da ću biti vjerni klubu prije i poslije sudijskog zvužduka. Zajedno sa svojim kolegama sve naše protivnike ćemo poštovati, ali ih se nećemo bojati”, kazao je Eldar Mehmedović u svom prvom zvaničnom obraćanju za klupsku stranicu.

Interes iz inostranstva za mladog “dragulja” bosanskohercegovačkog fudbala već postoji. Na Tušanj je došao 2009. godine kada je imao šest godina. Nastupao je za sve klupske selekcije, a u dresu reprezentacije je upisao šest nastupa.